ТЕСТ НА ВЪЖЕ

0-50 парчета – след като на определените места сведох скосовете на нула започна твърдо с 1 движение без търкане напред назад, а с гилотинна техника белязахме тествания участък със син маркер /ще се види и на клипчето дай боже успешно да го пратя /, бръсне космите с отскок, в епидермиса на левия ми показалец се впива буквално / и това е снимано /, през хартията като през масло.
50-100 парчета – 1 движение продължава без никакво осезаемо изменение на острота, тука ако не се лъжа Васко направи първата макроснимка на режещия ръб.
100 -150 – 1 много рядко 2 движения без зор, не можах да установя осезаема промяна на тестваните материали продължава да бръсне космите , в епидермиса на левия ми показалец поддължава да се впива буквално, през хартията без ядове.
150-200 – на тази фаза бръснещата острота определено намаля, но не изчезна, хартията я реже с характерното за всеки остър нож специфично хрущене.
200-250 ръката почна да ми се поизморява, но въпреки това натискът определено се увеличи и парчето средно с 2 движения започна да се реже, малко по трудно епидермиса, но все още уверено. С “корема” спря да бръсне но първия около сантиметър и половина от върха и участъка преди синия маркер все още бръснеха определено. Хартия чисто и без задиране си реже като масло.
250 -300 тука направихме пак снимки 2 движения твърдо с повече натиск, без изменение осезаемо на на остротата от горното ниво.
300 – 350 – 2 движения твърдо с повече натиск, първия около сантиметър и половина от върха и участъка преди синия маркер все още бръснеха определено макар и по трудно. С корема продължава да реже хартия без проблеми.
350 -400 – никаква доловима промяна в остротата на ножа и тук за мой срам хартиеното тиксо свърши.
В крайна сметка нещата смятам ,че са се получили и ножът не успя да се затъпи до състояние да почне да показва типичните явни признаци проблясък и удебеляване на острието, както и дъвчене на хартия преди да ни свърши въжето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *